Je hebt het niet druk, je doet druk.

Je hebt het niet druk, je DOET druk. Interessante denkwijze als je het mij vraagt. In mijn nieuwste blog leg ik uit wat ik hiermee bedoel en bied ik je een aantal oplossingen voor als je druk doet.

Deel deze tips met je collega's:

Onlangs beluisterde ik een interessante podcast met Edwin Selij. Hij gaat hier in op een denkfout die wij als mensen maken: ‘je hebt het niet, je doet het’. In het kader van problemen wil dit zeggen dat je geen probleem HEBT, maar DOET. Je kunt een probleem namelijk niet vastpakken, het is geen ding op zichzelf. Het is jouw gedrag dat het ‘probleem’ veroorzaakt. In deze blog combineer ik dit principe met productiviteit en laat ik zien dat je het niet persé druk HEBT maar je druk DOET.

Een aantal jaar geleden liep ik mijn eerste stage. Het was de eerste kennismaking met het werkveld en ik wist nog niet zo goed hoe ik mij zo’n 40 uur op kantoor moest gaan gedragen. Tijd om te observeren. Ik zag managers versneld door de gangen lopen van meeting naar meeting. Die zullen wel ‘druk’ zijn dacht ik. Ook waren er mensen met veel papier op hun bureau of overvolle mailboxen. Vast ook druk dacht ik dan.

Naarmate de weken vorderden probeerde ik het spelletje mee te spelen. Ik liep versneld door de gangen en ging bij collega’s langs met onbelangrijke details. Om het maar te verklappen: ik ging mensen van de operatie storen met aanmaningen van leveranciers. Omdat we niet zeker wisten of we die nu wel of niet konden betalen. Als je het mij nu vraagt absoluut niet het belangrijkste waar je je als bedrijf mee bezig zou moeten houden. Zij vonden dat toen al. Ik moest het nog leren. Het belangrijkste was echter: ik was ook druk!

Grappig, dat ondanks dat ik dus helemaal niet veel belangrijks deed, ik me toch druk kon voelen. Voor nu een simpel en logisch voorbeeld waaraan je kunt zien dat ik echt druk DEED, in plaats van het druk HAD. Maar soms is dit onderscheid lastiger te maken. Dan denk je dat je het heel druk hebt, maar is het gedrag dat je vertoont hetgeen je druk maakt. Het zijn jouw gewoontes en de keuzes die jij maakt die er dan voor zorgen dat je druk bent en je zelfs opgejaagd kan voelen.

Het slechte nieuws hierbij is: het ligt dus niet altijd aan je omgeving, maar soms aan jou. Het goede nieuws is echter: je gedrag kun je aanpassen! Dus de oplossing ligt ook bij jou.

Ik geef je daarom concreet een aantal redenen waarom je het druk hebt en het gedrag dat je daarbij vertoont. Kijk eens of je ze herkent en iets kunt veranderen zodat je er geen last meer van hebt.

1.      Je maakt je te druk omdat je het overzicht kwijt bent. Het niet hebben van overzicht kan leiden tot onrust. Onrust zorgt er op zijn beurt voor dat je het gevoel krijgt heel druk te zijn. Je hebt namelijk geen goed beeld van wat er allemaal wanneer af moet zijn en hoeveel werk het gaat zijn. Het probleem is dus niet dat je het druk hebt, maar dat je druk voelt. Helderheid verschaffen over wat je te doen staat is dan de beste oplossing. Lees hier meer over in deze blog.

2.      Je hebt het druk omdat je te veel met details bezig bent. Soms ga je een probleem veel groter maken dan het is. Je klampt je er dan helemaal aan vast. Hierdoor heb je een bepaalde tunnelvisie en zie je het totaalplaatje niet meer. Dit beperkt je creativiteit enorm en naarmate je in je tunneltje blijft denken wordt de tijd die het om je probleem op te lossen alsmaar langer. Wil je snel en effectief tot een oplossing komen? Neem dan pauze, zoom uit en bekijk het opnieuw. Lees in deze blog waarom ik je daarom aanraad om op 85% te werken.

3.      Je bent te veel bezig met onbelangrijke taken. Iedereen kent de 80/20 regel, alleen maar weinig mensen passen deze daadwerkelijk toe. Best zonde, want je weet dat je dus nu voor 80% bezighoudt met taken die maar 20% impact maken en maar 20% besteed aan de taken die daadwerkelijk waarde toevoegen. Theoretisch is deze regel makkelijk uitgelegd, in de praktijk brengen is moeilijk. Hoe zorg je er namelijk voor dat je die taken identificeert? Door aan wal te gaan staan! ‘De beste stuurlui staan aan wal’ zeggen ze namelijk altijd. Dat komt omdat je vanaf de zijlijn een heldere kijk hebt op het gehele speelveld. Kies dus een moment om aan wal te gaan staan en kijk objectief naar je taken. Wat kan ik hiervan schrappen? Lees daar in deze blog meer over.

4.      Je bent gewoon echt te druk. Soms ben je gewoon echt te druk. Dan heb je tegen te veel verantwoordelijkheden ja gezegd of hoort het nu eenmaal bij jouw functie. Uiteraard valt daar ook wat van te zeggen, maar het is je eigen keuze dus helemaal prima lijkt me. Wél is er dan een optie om nog te onderzoeken: kun je uitbesteden? Of je manager bent of juist een ondernemer, er zijn altijd mensen die een taak beter, sneller of goedkoper kunnen dan jij. Zorg er dus voor dat je die taken uitbesteed. In deze blog lees je hoe je dat goed doet, zodat je wel zelf de controle houdt 😉

Dit zijn voor mij de belangrijkste redenen waarom mensen het te druk hebben. Of waarom mensen druk ‘doen’.

Nog steeds nieuwsgierig?

overzicht rust en impact

Zo zet je een systeem neer waarmee je nooit meer onnodig druk bent

Nooit meer onnodig druk.

Haalbaar voor iedereen als je het mij vraagt.

Dus ook voor jou!

Zo aan het einde van het jaar heb ik al mijn kennis samengevoegd in één groot monsterartikel.

5 concrete, praktische stappen.

Met als uitkomst: 1 werkbaar systeem.

Het is een complete gids richting meer overzicht, rust én impact.

Zodat jij er komend jaar lekker mee aan de slag kunt.

En langzaam stappen kunt zetten richting een relaxtere werkweek.

Ik hoop dat je het leuk vind.

Lees snel verder »

Tof! Ik spreek je snel.

Klik hieronder op de kalender om een geschikt tijdstip te kiezen.

A set of time slots for Kennismaking with Guus Heezen